Zoeken

Muziekkoepel krijgt Vredesprijs 2024

De Vredesprijs 2024 gaat naar het bestuur van de Stichting Muziekkoepel Oldenzaal en de initiatiefnemer en organisatoren van het multiculturele ontmoetingsfeest Gastvrij Oldenzaal, dat zondag 23 juni werd gehouden op en rond de muziekkoepel.
Vier geloven die zich aan elkaar presenteren op de muziekkoepel van Oldenzaal.
Pax Christi reikt de prijs tegenwoordig jaarlijks niet alleen meer landelijk maar ook op lokaal niveau uit voor vredesinitiatieven, die het lokale vredesbeleid mede vorm kunnen geven en een inspirerend voorbeeld kunnen zijn. Met name de oecumenische viering op de muziekkoepel bij het evenement in juni heeft indruk gemaakt, laat de Oldenzaalse vertegenwoordiger van Pax Christi Gerard Reuver weten. In die viering namen pastoor Bernard Reerink, dominee Gerco Veening, Johannes Akyuz van de Syrisch-orthodoxe Simon  Zeytekerk en Azim Karaduman van de Fatih moskee samen plaats op de koepel. Aan de viering deden ook Oekraïense vluchtelingen mee alsmede Eritrese statushouders.
 
Ontmoeten en verbinden en daardoor begrip kweken was het thema van de oecumenische viering op de muziekkoepel in Park Stakenkamp. De Vredesprijs 2024 wordt vrijdag 20 september om 16.30 uur op de muziekkoepel uitgereikt aan Felix Nijland, de initiatiefnemer die de oecumenische viering met Wim Olde Kalter, vertegenwoordigers van de vier geloofsgemeenschappen, FC Twente Scoren in de wijk en de gemeente Oldenzaal vorm gaf. Na de uitreiking is er gelegenheid een hapje en een drankje te nuttigen in de naast de muziekkoepel gelegen boerderij en huiskamer van de wijk Zuid-Berghuizen Erve Stakenboer.
Kinderen gaven aan het einde van de viering witte vredesduiven de vrijheid.