Zoeken

Fiets4Daagse zonder Jan Oude Luttikhuis

Zonder vertrouwde kracht Jan Oude Luttikhuis gaat woensdag 28 augustus de Fiets4Daagse Zuid-Berghuizen weer van start. Jan had nog wel zoals elk jaar zijn prachtige routes uitgezet, maar overleed plotseling tijdens zijn vakantie in Spanje.
Vanaf woensdag weer lekker vier dagen op de fiets vanaf Stakenboer.
‘We missen hem heel erg’, vertelt Marjo Miggelbrink van de Fiets4Daagse. Daarmee zegt zij eigenlijk genoeg. Jan Oude Luttikhuis was met zijn inbreng en kennis van de mooiste wegen en fietspaden in dit deel van Twente niet te missen. Desalniettemin wordt vanaf woensdag vier dagen gefietst door de mooie en afwisselende Twentse natuur. De weersvooruitzichten zijn met warme dagen prima. ‘Daarom hopen wij weer veel gasten aan ons startbureau te zien’, aldus Marjo Miggelbrink. 
Het startbureau met links Marjo Miggelbrink en rechts achter de tafel nog Jan Oude Luttikhuis, die voor deze editie wel de routes samenstelde maar helaas op vakantie in Spanje kwam te overlijden.
Start en finish zijn zoals elk jaar bij het Erve Stakenboer in ontmoetingspark Stakenkamp. Deelnemers kunnen zelf bepalen hoe laat ze gedurende de dag starten. Vanaf 9.00 uur, ze moeten wel om 18.00 uur terug zijn. Elke dag krijgen de fietsers een bon voor koffie of thee. Andere drank kunnen ze kopen.
 
De inschrijving kost tien euro; voor kinderen onder tien jaar is dat vijf euro. Als je één dag gaat fietsen koop je een dagkaart voor vier euro, kinderen twee euro. Marjo Miggelbrink: ‘Betalen bij voorkeur met de pin, dat  geldt ook voor de drank.’ Zaterdag staat de ijskar van ’t Loaboerke op het erf van Stakenboer.