Zoeken

Even bijspringen voor Voedselbank voor de Albert Heijn

Hij is 82 jaar en bij het lopen aangewezen op een rollator. Maar Ben Hampsink uit onze wijk, oud-directeur van Bleckmann, zet zich nog elke dag in voor de Voedselbank. Zo helpt hij als coördinator van het Voedselverwervingsteam mensen die het minder breed hebben.

De Voedselbank zoekt voor komende maand op twee dagen wijkbewoners die voor de Albert Heijn drie uurtjes willen bijspringen bij de flyeractie.

Dringende oproep van medewijkbewoner Ben Hampsink

Wie helpt drie uurtjes voor de Voedselbank?

Vanuit die hoedanigheid is Ben Hampsink, die al 50 jaar in Zuid-Berghuizen woont, eenmalig op zoek naar een aantal extra vrijwilligers. Liefst hier uit Berghuizen. Ze zouden gouden werk kunnen verrichten bij de flyeracties in september en december voor de Albert Heijn op het winkelcentrum. ‘Eén vrijwilliger deelt boodschappenbriefjes uit aan mensen die bij de AH boodschappen gaan doen. Hij of zij vraagt ze of ze wat extra boodschappen willen kopen voor de Voedselbank. De tweede vrijwilliger neemt de boodschappen in ontvangst en bedankt de klant namens de Voedselbank’, legt Ben Hampsink uit.

In eerste instantie gaat het om twee dagen komende maand: vrijdag 13 en zaterdag 14 september. Ben Hampsink: ‘Per dag hebben we vier personen nodig. Twee van 10.00-13.00 uur en twee van 13.00-16.00 uur.’ Voor de kerstmaand december zijn de data nog niet vastgesteld.

Hij kent Zuid-Berghuizen als een mooie wijk met positief ingestelde bewoners. ‘Er zijn vast mensen die indien noodzakelijk, zoals nu, even bij willen springen. Om steun te geven aan mensen die het moeilijk hebben. Uit ervaring weet Ben dat de reacties van nagenoeg alle mensen heel positief zijn en vooral bemoedigend.

Ben Hampsink.

De Voedselbank Oost-Twente Oldenzaal/Dinkelland verzorgt voor 150 gezinnen (ca. 450 personen) elke week een goed gevulde boodschappenmand met gezond voedsel.

Wie vrijdag 13 en/of zaterdag 14 september drie uurtjes wil helpen kan zich aanmelden bij
Ben Hampsink: 06 – 533 23 073.