Zoeken

Wandelgroep Stakenboer verkent Zwolle

Een bezoekje aan de Broerenkerk, een kijkje bij een woning van voetbaltrainer Arne Slot, een stadsrondleiding en gezellig op het terras. De woensdagmiddag wandelgroep van Stakenboer genoot afgelopen week van een uitstapje naar Zwolle.
Jan Hofsteenge maakte foto’s en tekende een reisverslagje op.
 
‘We vertrokken om 8.45 uur met elf deelnemers vanaf boerderij Stakenboer naar  Zwolle. Omdat de tunnel bij Nijverdal was afgesloten en er onderweg wat verkeershinder was, kwamen we pas rond 10.15 uur in de hoofdstad van Overijssel aan. Na aankomst in Zwolle hebben we eerst een bezoek gebracht aan de Broerenkerk. In deze prachtige kerk is Van der Velde boeken gevestigd. En er is een mooie brasserie. Hier hebben  we genoten van een kopje koffie of thee en een gebakje. Het was een prettige manier om ons uitstapje te beginnen.
Rond 11.00 uur werden we in de kerk opgehaald door onze gids, Gerrie, die een stadswandeling voor ons verzorgde. Bijzonder hierbij was, dat we door een groot aantal smalle steegjes kwamen, die je vermoedelijk zelf niet gevonden zou hebben.  Zwolle heeft veel historische gebouwen,  over het centrum verspreid. Gerrie vertelde allerlei bijzonderheden over de stad, waarbij de rivaliteit tussen Zwolle en Kampen een aantal keren werd genoemd. Zwolle had lang geleden  een hoge stadsmuur. Restanten zijn op een aantal plaatsen nog goed te zien.
 
Na de stadswandeling werd het tijd voor de lunch. We werden door Gerrie afgezet bij Salty Bistro aan de Grote Markt. Na een prima lunch, met vooraf heerlijke tomatensoep, hebben we een tocht van ongeveer een uur met een fluisterboot met gids door de Zwolse stadsgrachten gemaakt. Deze grachten lopen om het oude centrum. De fluisterboten worden voortbewogen door elektromotoren, zodat ze bijna geen geluid maken. 
Onderweg zagen we diverse mooie woningen langs de grachten. In een aantal gevallen met eigen aanlegsteiger en boot. De gids vertelde dat Liverpooltrainer Arne Slot hier een woning bezit. 
 
Na de rondvaart hebben we nog een drankje op een terras genomen en zijn toen weer naar Oldenzaal gereden. Net als vorig jaar hebben we de dag afgesloten met een diner in Markt19. Het eten smaakte voortreffelijk en daarmee kwam voor ons een einde aan een heerlijke dag. Bovendien hielp het weer mee. De verwachtingen waren niet erg positief, maar we hebben maar een paar druppeltjes regen gehad.’