Zoeken

Wat een prachtige eerste schoolweek

De afgelopen week begon basisschool De Leemstee op bijzondere wijze aan het nieuwe schooljaar. En wel met het thema ‘We bouwen met elkaar aan een nieuw schooljaar.’
Onder meer het toekomstige woongebied Stakenbeek fase 2 niet ver van de school speelde een belangrijke rol in de introductieweek. De kinderen kregen onder leiding van aannemer Timmerhuis een rondleiding in het gebied. De kinderen tot en met groep 4 mochten een bouwhelm in ontvangst nemen.
Op speelse wijze maakten de leerlingen zo kennis met beroepen in de bouw en materialen die er gebruikt worden. Aspecten als veiligheid, natuur, duurzaamheid,  klimaat en technologie kwamen op een laagdrempelige manier aan bod. 
De kinderen gingen zelf praktisch aan de slag door op het terrein van de school een drietal groene parkeerplaatsen aan te leggen.  
Al voor de zomervakantie kregen alle kinderen van De Leemstee een loep mee met  de opdracht te zoeken naar een bijzonder bouwwerk. De foto’s daarvan werden opgehangen in de klaslokalen en gebruikt voor bijvoorbeeld kringactiviteiten of stelopdrachten. Er werd een vossenjacht gehouden en er werd ranja geschonken met wat lekkers bij de bouwkeet, die in het kader van het thema op het schoolplein was neergezet. Verder werden bloembollen gepoot en insectenhotels gevuld.
Vrijdag werd de themaweek afgesloten met een mooie en belevenisvolle zeskamp in het park, waarbij spelactiviteiten een link hadden met het thema ‘bouwen’. Te zien  en te horen was dat de kinderen veel plezier hadden. Vrijdagmorgen om half negen werd het nieuwe logo voor De Leemstee onthuld. Wat een prachtige eerste week op deze bruisende school in hartje Berghuizen.